T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - Alkop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulun Tarihçesi

Okulumuz İstanbul ili Esenyurt İlçesi, Akçaburgaz Mahallesi, ALKOP Sanayi sitesi sınırları içerisinde yer almaktadır. 

  

               Okulumuz İstanbul ili Esenyurt İlçesi, Akçaburgaz Mahallesi, ALKOP Sanayi sitesi sınırları içerisinde yer almaktadır. 2017 yılında törenle temeli atılıp inşaatına başlanılan okulumuz 16 derslikli ve 6 katlı modern bir bina olarak hızlı bir şekilde inşaatı tamamlanmış olup; 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak hizmete girmiştir. Okulumuzda dersliklerin yanı sıra konferans salonu, spor salonu, laboratuarlar ve öğrencilerimizin uygulamalı eğitim göreceği büyük bir atölyemiz bulunmaktadır. Okulumuz ülkemizin ilk ve tek "Alüminyum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İhtisas Okulu" olarak gündüzlü ve tekli eğitim yapmaktadır. Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı devlet okuludur.

 Okulumuz Alüminyumcular Kooperatifi (ALKOP) Yönetim Kurulu Eski Başkanı Ali Natık BUDA'nın önderliğinde kooperatifin ve sektörün önde gelen firmalarıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol çerçevesinde sektöre faydalı olabilmek amacıyla "Alüminyum İhtisas Meslek Lisesi" olarak özel bir proje ve mimari çalışmasıyla yapılmıştır.

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında ''Mesleki Eğitim İş Birliği'' protokolü imzalanan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi listesinde yer almaktadır.

Okulumuzda alüminyum cephe, kapı, pencere, otomatik kapı, panjur, kaynak ve alüminyum cephe tamamlayıcısı cam üzerine eğitim verilmesi, müfredat ve ders programı oluşturulması planlanmaktadır. Bununla birlikte hayırsever iş insanları tarafından okulumuza bağışlanan çeşitli makinelerle plastik sektörüne de hitap edecek çalışmaların yapılması da planlanmaktadır. Ayrıca Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuarı oluşturma projesinin bir ayağını da okulumuz temsil etmektedir. 

Okulumuzda alüminyum sektörün başlıca istekleri ve ihtiyaçları arasında yer alan kalifiyeli ve donanımlı teknik eleman yetiştirme talebini karşılamak hedeflenmektedir. Alüminyum konusunda ihtisaslaşmış okul olmayı hedefleyen okulumuz alüminyum alanında daha kaliteli eğitim verilebilmesi için Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında oluşturulan Protokol Yürütme Kurulumuzla aylık yapılan toplantılarda okulumuz amaçları (yol haritası) belirlenmiş olup; belirlenen yol haritasındaki hedefler uygulanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.05.2020 - Güncelleme: 10.03.2022 09:37 - Görüntülenme: 1973
  Beğen | 3  kişi beğendi